divendres, 24 de maig del 2013

Benvinguts al nostre hort!




L’Hort Escolar de l’INS Ítaca és un hort ecològic, on no utilitzem adobs químics ni pesticides. És un espai que hem dividit en sis parcel·les: una per a plantes de jardí, dues més petites per a plantes aromàtiques i, les altres tres, d’uns 12 m2  cadascuna, són les que destinem al cultiu de les nostres hortalisses: faves, patates, cols, escaroles, cebes, alls porros, calçots, enciams, raves… També tenim maduixes i algun arbre fruiter: un caquier, un magraner, una figuera i un llimoner.
A més a més, tenim dos compostadors on van a parar les restes vegetals i orgàniques que generem al Centre i on es transformen en compost que serveix d’adob per al terra de les nostres parcel·les.
L’alumnat de Batxillerat passa el motocultor elèctric que tenim i prepara la terra per a la posterior sembra, que porten a terme l’alumnat d’alguns grups de l’ESO.
Els objectius que es pretenen assolir són:
  1. Potenciar el treball en equip de l’alumnat a través de la seva participació directa en un projecte mediambiental de Centre.
  2. Aprendre de l’experiència i opinions dels altres, prenent decisions i portant-les a fi.
  3. Aprendre a observar la natura, fent un seguiment de les plantes que van creixent al nostre hort i de la fauna que es desenvolupa a dintre del compostador.
  4. Conèixer el protocol d’ús de les eines que han d’utilitzar en l’hort per assegurar la seva bona conservació i vetllar perquè no hi hagi riscos per les persones derivats d’un mal ús.
  5. Aprendre a confeccionar el planter a partir de llavors.
  6. Saber reconèixer les plantes que tenim a l’hort, pel seu nom.
  7. Aprendre a ser més respectuosos amb el medi ambient proper.
  8. Potenciar la consciència i necessitat de ser més sostenibles amb el medi que ens envolta.

1 comentari: